Barnekomiteen vil høre fra deg!

Barnekomiteen er en del av FN. Barnekomiteen kontrollerer at alle land som har skrevet under på barnekonvensjonen følger reglene i den. Komiteen består av 18 eksperter på barns rettigheter. De kommer fra hele verden, og de møtes fire ganger i året i den sveitisiske byen Genève.

I år er det 25 år siden barnekonvensjonen ble undertegnet. Det skal feires på mange måter i hele verden. Barnekomiteen vil gjerne få vite hvordan det er å være barn akkurat der du er. Derfor vil de høre fra barn og unge rundt om i hele verden. De vil vite hva du synes om barns rettigheter og hva som er viktig for deg og andre barn i Norge.

Det kan du gjøre på følgende måter:

1. Skriv et dikt eller en kort historie, på maks 1 side.

2. Tegn et bilde, ta bilde av tegningen din og send det inn på e-post

3. Lag en film! Denne filmen kan ikke være lenger enn 5 minutter lang. Det er også viktig at de som er med i videoen fyller ut dette skjema: waiver form, og sender det med filmen. Det er et skjema som gir barnekomiteen lov til å bruke videoen av dere.

Du kan sende inn det du lager til crc25@ohchr.org før 15 September 2014. Hvis du har noen spørsmål kan du også sende de til denne adressen. Da må du skrive på engelsk, fransk eller spansk.

Hvis du vil lese mer om dette kan du sjekke ut denne nettsiden til FN:

Lenke til FN sin side om 25års jubileum og høring av barn i hele verden. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *