‘Helse på barns premisser’

6. mars lanserte vi en rapport som vi har kalt ‘Helse på barns premisser’.

Denne rapporten handler om hvordan helsetilbud barn og unge har rundt omkring i landet. I rapporten har vi sett på:

Hvis du trykker på linkene kommer du til de forskjellige kapitlene.

Hvis du ikke gidder lese hele den lange rapporten kan du lese en kort og enkel versjon her. Her er det også filmer hvor vi hos Barneombudet forklarer hva vi har jobbet med og funnet ut av når vi har snakket med barn og unge om helse.

Vi overleverte rapporten til barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne og helseminister Bent Høie. Vi var på Høgskolen i Oslo og Akershus og det var mange studenter og mennesker som jobber med helse der.

 

Vi håper at alle som jobber eller skal jobbe med barn og unge i fremtiden leser rapporten og lærer masse om barn og unges helsetilbud.

Vi håper også at Solveig og Bent som leder departementene gjennomfører anbefalingene vi har kommet med i rapporten.

Forhåpentligvis får alle elever en helsesøster som er tilstede på skolen hver dag. Det er viktig at det finnes andre som kan hjelpe også, som en psykolog eller lege.

Vi vil også at barn utsatt for vold og overgrep skal få hjelp og oppfølging som passer dem. Vi anbefaler også at det blir flere leger som kan undersøke barn utsatt for vold og overgrep. Slike leger kalles sosialpediatere.

Det er også viktig at barn som kommer til Norge som flyktninger kan få hjelp av noen som vet hvordan de har det og hva de trenger. Det er også viktig at disse barna får gå i barnehage og på skolen.

Og sist, men ikke minst er det viktig at små barn og ungdommer på sykehus får hverdagen sin tilrettelagt så de kan ha det bra selvom de må være på sykehus. Det kan bety at de små barna får ha både mamma og pappa med seg hele tiden. Det er også viktig at gdommene kan få ungdomsrom, playstation eller andre aktiviteter, trådløst nett og tilbud om å gå på skole.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *