Barneombussen fortsetter i 2014

Barneombud Anne Lindboe fortsetter å reise rundt og møte barn og unge også i 2014.

Høsten 2013 har barneombudet vært på veien og truffet barn og unge i deres skolehverdag på turné med Barneombussen. Vi har reist fra Klepp i sør til Kåfjord i nord. Elever fra 4. til 10. trinn har fått vite om deres rettigheter i Barnekonvensjonen og om Barneombudet.

– Det har vært utrolig flott å få møte barn og unge rundt om i landet, sier Anne Lindboe.

– De har så mange fornuftige tanker, og spennende spørsmål. Vi ser at det har vært nødvendig å reise rundt og fortelle om barnekonvensjonen og barns rettigheter, for det er mange barn og unge som ikke kjenner til at de har rettigheter. De vet heller ikke at jeg er der for å passe på at rettighetene deres blir tatt vare på.

Asker første stopp

Første stopp er skoler i Asker som ligger i Akershus fylke. Barneombussen skal være der 5 og 6 Februar.

Skolene vi skal besøke er Blakstad, Heggedal, Mellom-Nes og Rønningen.

Neste stopp er Skien, hvor vi ruller inn 24 Februar.

Grunnlovsjubileet

Barneombussen er en del av Grunnlovsjubileet i 2014.  Skoler som vi besøker får et undervisningsopplegg å jobbe med før besøket. En del av opplegget er å lage spørsmål til Anne når hun kommer på besøk.

Barneombudet legger besøk til skoler sammen med andre aktiviteter. Vi tar kontakt med aktuelle skoler. Det er begrenset hvor mange vi kan rekke å besøke i løpet av året.

2 kommentarer til “Barneombussen fortsetter i 2014

    1. Barneombudet

      Hei, takk for interessen! Det liker vi! Barneombudet legger planene for 2014 etter andre arrangement barneombud Anne skal på. Vi får derfor ikke til å komme på besøk etter invitasjon fra dere.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *