24. februar 2017

Vold

Jeg vil dø. Mamma og faren min slår meg og jeg har flere merker fra dem. De slo meg også i dag og kalte meg for en stygg hund. Jeg har lyst til å ta selvmord. Hvorfor ble jeg født hvis jeg skal foreldre som ikke liker meg og slår meg? Jeg har ikke lyst til å lever mer. Jeg har levd nok med 16 år med vold. Jeg vil dø!!!! :_(

Hei

Det er bra at du skriver til oss. Vi forstår at dette er veldig vanskelig. Det er viktig at du får hjelp, og finner noen å snakke med om dette.

Det er forbudt å slå barn og det er veldig viktig at du får snakket med noen voksne som kan hjelpe deg så raskt som mulig.Du kan snakke med helsesøster eller en lærer på skolen. Du kan ringe alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. De kan hjelpe deg videre. De har åpent på ettermiddagen og kvelden også.

Les mer om alarmtelefonen her

Barnevernet skal hjelpe barn som ikke har det bra hjemme. De kan hjelpe foreldre til å forstå at de ikke skal utsette barna sine for vold. Noen ganger klarer barnevernet å hjelpe barnet mens han eller hun bor hjemme. Men hvis det ikke er bra for barnet å bo hjemme, vil barnevernet hjelpe barnet å finne et tryggere og bedre sted å bo. Du kan lese mer om barnevernet her:

Lenke til informasjon om barnevernet.

Barneombudet har også laget en oversikt over andre du kan snakke med og hvem som kan hjelpe deg:

Lenke til hvem du kan snakke med

Lenke til hvem som kan hjelpe deg

Du kan også ringe oss i Barneombudet på ukedager fra kl. 9-15. Telefonnummeret hit er 22 99 39 50. Vi kan for eksempel hjelpe deg å ta kontakt med barnevernet.

Det er også en form for vold å bli kjeftet på hele tiden, eller kalt stygge ting. Du kan lese mer om fysisk og psykisk vold her:

Lenke til informasjon om vold

Du skal ikke bli slått og krenket. Det er ikke din feil at foreldrene dine ikke klarer å ta ordentlig vare på deg.

Vi håper du snart får snakket med noen. Det viktigste nå er at du får hjelp. Du må derfor kontakte oss igjen hvis du vil ha andre råd.

Inntil du får ordentlig hjelp er det viktig at du ikke gir opp. Vi både håper og tror at også du kan få det bedre. Derfor er det viktig at du holder ut.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv