13. juni 2017

Vil flytte hjemme fra før 18 år, pga religiøse konflikter

Hei, jeg er 17 år gammel <....>. Jeg er i et forhold og jeg er veldig glad i han, men det er ikke det som er grunnen til at jeg vil flytte. Jeg har alltid hatt det dårlig hjemme fordi faren min har vært aggresiv og han har en muslimsk bakgrunn. Han vil ikke at jeg skal se noen gutter før jeg gifter meg. Mora mi <....> lar meg ha en kjæreste. Jeg vet at hun skal ikke hjelpe meg hvis faren min skal finne ut om forholdet mitt og jeg vil og skal ikke avslutte den. Grunnen til at jeg vil flytte er fordi jeg er redd av hva som kan skje med meg og moren min hvis faren min finner ut om mitt forhold og fordi jeg tørr ikke å si til faren min at jeg er <...>. Jeg vet at jeg har ingen rett til å flytte hjemmefra før jeg fyller 18 men er livredd. Jeg vil endelig kunne være den jeg er uten å gjemme meg. Så er det en sjans for at jeg skal få støtte? Jeg har stipend fra skolen, men det er ikke nok for å flytte. Hva er det jeg kan få som hjelp av staten? Det må være noe..

Hei!

Så fint at du tar kontakt med oss om dette. Vi har tatt bort noen opplysninger fra spørsmålet ditt for å være helt sikker på at du er anonym.

Det finnes ikke noe enkelt svar på det du spør om. Heldigvis finnes det noen som kan mye om det å utsettes for sterk kontroll hjemme hvor du kan få råd og hjelp.

Vi anbefaler deg å ta kontakt med Røde Kors telefonen på 815 55 201. Telefonen er åpen mandag til fredag, mellom kl. 09.00 og 16.00. De som jobber i Røde Kors-telefonen har taushetsplikt. Du kan være anonym.

Vi håper og tror at du vil få gode svar på alle spørsmålene dine der. Lykke til.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv