2. juli 2018

Vennskap

Hei. Jeg har en stebror som er et år yngre enn meg, vi var veldig gode venner. Men i det siste har han tatt vennene mine fra meg. Vi går på samme skole og der kommer han alltid bort til de jeg er med og så ender jeg opp med å gå alene. Dette har pågått en lang stund. Så nå sitter jeg for det meste alene, siden han går med mine venner og forteller dem ting som gjør at jeg blir mobbet. Værsåsnill og hjelp meg!

Hei!

Det du forteller høres veldig leit ut! Vi synes du skal prøve å snakke med noen om det.

Det beste er nok om du kan snakke med stebroren din, og forklare ham hvordan du opplever det. Kanskje han ikke mener å ta fra deg vennene dine i det hele tatt, og ikke har forstått hvordan du har det.

Vi forstår at det kan være vanskelig å snakke med stebroren din, så kanskje du vil begynne med å snakke med noen andre? Vi tror det er lurt om du går til en voksen du stoler på, en lærer, foreldrene dine, eller helsesøster på skolen. De kan gi deg noen råd, og hjelpe deg videre.

Du kan også prøve å skrive til Kors på halsen. Det er en nettside der du kan snakke med noen som er gode til å snakke om vennskap og sånt.

De voksne på skolen har ansvar for at du har det bra på skolen. De har plikt til å hjelpe deg, og gjøre ting sånn at du får det bedre. De kan si ifra på skolen om det som skjer, og da skal de hjelpe deg. Dersom du gjør det, vil skolen antakelig sette i gang samtaler med stebror og foreldre. Du må vurdere om du ønsker det, eller om du ønsker å prøve noe utenom skolen først.

Vi håper det løser seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv