9. januar 2018

Venner/bytte ungdomskole.

Hei
jeg skal bytte skole, men tør ikke. jeg er redd for å bli mobbet eller at de bare ignorerer meg.
Jeg har valgt å bytte skole fordi det er så drit på den skolen jeg går på, for jeg har ingen ekte venner. jeg sliter med depresjon og selvmordstanker. så jeg lurte på hvordan det er å bytte ungdomskole og få nye venner?

Hei, fint at du har skrevet til Barneombudet.

Vi skjønner at det kan være vanskelig for deg å bytte skole. Vi har ikke noe godt svar på hvordan det vil bli etterpå, men flere ungdommer får det bedre etter skolebytte. Det som ofte er viktig, er å planlegge dette sammen med en voksen før du begynner på den nye skolen.

Når du sliter med depresjon og selvmordstanker, skal du ikke gå med dette alene. Du kan få hjelp til å få det bedre. Du kan snakke med helsesøster på skolen din, eller en annen voksen på skolen som du stoler på, og forsøke å få de til å planlegge oppstarten på den nye skolen sammen med deg.

Fordi du er deprimert og har selvmordstanker er det viktig at du raskt tar kontakt med noen som kan hjelpe deg. Hvis du ikke har noen i nærheten som du kan kontakte, kan du ringe til Hjelpetelefonen til Mental Helse på 116 123 for å snakke med noen som skjønner hvordan du har det og kan hjelpe deg videre.

Vi håper du ringer til Mental Helse, eller får kontakt med noen andre som kan hjelpe deg. Barneombudet har laget en oversikt over andre som kan hjelpe. Denne finner du her.

Vi håper også du får hjelp til å planlegge oppstart på den nye skolen, slik at skolebyttet blir best mulig for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv