7. juni 2017

Venn som ikke er snill

Hei, jeg har en venn som ikke er så veldig snill. Hun tar snop når hun er hos oss uten at hun får lov. Det føles også som om hun bare kommer til meg for og holde på med iPad. For det er det eneste hun spør om når hun kommer bort. Når hun kommer bort til oss baksnakker hun også heeele tiden. Hun er liksom ikke en god venn. Jeg vil ikke ha henne som venn lenger… jeg har prøvd og snakke med mamma og pappa om det og de har snakker med mor til den vennen. Men det har aldri hjulpet. Jeg har lest litt om og "slå opp" med en venn men jeg vil jo ikke såre henne (for hun blir VELDIG sur når hun først er litt sur)
Hva skal jeg gjøre?

Hei!

For det første er det fint at du sier fra når du mener at vennskapet ikke er bra for deg.

Det er ikke så enkelt å «slå opp» med en venn uten at hun blir såret. Noen ganger er det enkleste å bare si ting som de er, men på en ordentlig måte, uten å «slå opp» og si at dere ikke skal være venner mer. Det kan jo hende at hun kan forandre seg tilbake til den gode vennen hun kanskje har vært før?

Du har tre helt klare ting som plager deg når du er sammen med venninnen din som du kan si fra til henne om. Før du snakker med henne, kan du planlegge og få flere råd om hva som er lurt:

  • Vi har laget noen råd om hvordan man kan planlegge en samtale med voksne. De rådene kan du bruke hvis du vil snakke med venninnen din. Rådene finner du her.
  • Foreldrene dine kan kanskje gi deg råd om hvordan du bør snakke med venninnen din?
  • Det kan også være lurt å snakke med en voksen som kan gi deg noen flere råd om dette før du bestemmer deg for hva du vil gjøre. Røde Kors har en telefon som heter kors på halsen. Dit kan alle ringe og snakke med voksne om hva de vil. Det er gratis, og du er helt anonym. Vi tror du kan få gode råd der. Nummeret til Kors på halsen er 800 333 21

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv