6. november 2017

Venn

Hei. Jeg har en venn som er veldig depressiv og snakker veldig mye om selv mord, hun sier at hun tuller osv. men jeg tror ikke det siden hun var veldig depressiv i 6.klasse. Hun har kutt som hun sier er arr men man kan se veldig godt at det er nye kutt. Hun blir mobbet både hjemme og på skolen. Skolen vår måtte ha låst to doer pga folk skriver at hun er den største horen på skolen å burde drepe seg selv. Hun later som om hun ikke bryr seg men jeg tror hun gjør det. Hun har bedt en person skaffe henne sovepiller hun sier hun sliter med å sove men jeg tror hun skal drepe seg selv. Hva skal jeg gjøre?

Hei!

Så fint at du bryr deg så mye om vennen din, og at du skriver til oss.

Det aller viktigste her er at du forteller om dette til noen voksne som dere har rundt dere. Da kan vennen din få hjelpen hun trenger.

Dersom du syns det er vanskelig å si noe, så kan du vise frem det du har skrevet her til en voksen. Vis det til foreldrene dine, en lærer, helsesøster, rektor, eller en annen voksen du stoler på. Du skal ikke bære på disse bekymringene alene.

Dersom du syns det er vanskelig å prate med noen som du har rundt deg så kan du også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111, eller chatte med noen som kan hjelpe deg på korspåhalsen.no.

På denne siden har vi samlet tips til steder man kan få hjelp om noe er kjipt eller vanskelig. Kanskje kan du og vennen din se på dette sammen og så kan du hjelpe vennen din med å finne noen å snakke med?

Lykke til! Og skriv gjerne til oss igjen dersom du trenger mer hjelp.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv