12. september 2017

Varsling om mobbing

Mine foreldre sendte e-post til foreldrene som truet meg. Foreldrene hennes kritiserte mine foreldre, for at de sendte e-post og ikke ringte. Foreldrene til denne jenta var lite tilgjengelig, så mine foreldre valgte e-post med en invitasjon om å ta en samtale. Er det ok at mine foreldre sendte e-post og beskrev situasjonen?

Hei!

Så bra du skrev til oss om at dine foreldre tok kontakt med foreldrene til den som truer deg. JA! Selvfølgelig er det greit å sende dem en e-post! Det er supert at dine foreldre forsøker å ordne opp, og at de inviterer til en samtale.

Dersom det stemmer at dine foreldre ble kritisert fordi de ikke ringte istedenfor å sende e-post, så bekymrer det oss. Problemet er ikke hvordan foreldre tar kontakt – problemet er at det er noen som plager deg. Det bør foreldre ta veldig på alvor.

Nå hender det ting virker litt sintere når vi skriver, enn hva det høres ut når vi prater sammen. Derfor er det supert at dine foreldre har invitert til en samtale. Målet må være å få til en ordning slik at du ikke blir plaget mer.

Dersom du blir plaget på skolen, så kan du også si fra til læreren din. Da må skolen løse saken, lage en plan og finne på noe smart slik at du får det bra. Skolen har en uke på seg. Etter det kan du klage til Fylkesmannen. Da bestemmer Fylkesmannen hva skolen skal gjøre for at du skal få det bra.

Mer om dette finner du på nettsidne vår her: Mobbing og krenkelser i skolen.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv