28. september 2015

Ungdomsklubb

Hei, jeg jobber på en ungdomsklubb hvor jeg ofte blir utsatt for vanskelige situasjoner. Forrige uke var en gutt, 11 år, innom mitt kurs. Etter at jeg hadde forklart ham hva han skulle gjøre (snakket med ham i ca 2 min), så satt han seg gråtende ved siden av meg og fortalte meg hvor grusomt han hadde det. Han skulker barneskolen, og han mener at alle hater ham. Det er ingen som vil snakke med ham, og han kommer i konflikt med alle. Han slet med aggresjon og at han ofte kom i slåsskamper. Foreldrene vet ikke at han skulker skolen. Han ville ikke at jeg skulle fortelle dette til noen, det var kun jeg som skulle vite om det.

Jeg lurer på hvordan jeg bør håndtere situasjonen? Jeg er veldig bekymret for ham, og vil gjerne hjelpe. Et stort problem er at han ikke går på mitt kurs og at jeg svært sjelden ser ham. Ledelsen fungerer dårlig, og jeg kan ikke spørre dem om råd.

På forhånd takk!

Hei,

Takk for at du tar opp et viktig tema med oss. Vi skjønner godt at du synes dette er vanskelig.

For det første. Det er viktig at gutten på 11 år får hjelp til å ha det bedre. Ingen barn skal gå rundt å ha det slik.

Vårt råd er at du ringer alarmtelefonen for barn tlf 116 111. de vil kunne gi deg råd, og vil også ha mulighet til å overta saken slik at gutten kan hjelp fra andre.

Her er en lenke mer informasjon om Alarmtelefonen for barn

Det er bekymringsfullt at du skal håndtere dette alene. Du er selv 17 år og bør få tett oppfølging av voksne på arbeidsplassen din.

Dersom du ikke føler at du kan ta dette opp med ledelse kan du be om råd fra andre voksne i miljøet som du stoler på. Du kan kan også ta kontakt med en fagforening.

Hvis du fortsatt er i tvil kan du også ringe til oss å be om å få snakke med en rådgiver. Telefonnummeret til Barneombudets kontor er 22 99 39 50

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv