24. april 2018

Trives ikke

Hei, jeg er en jente som nylig ble 17 år. Jeg trives rett og slett ikke hjemme. Foreldrene mine misliker meg sterkt og de snakker ikke med meg, jeg må desverre høre alt fra min bror. Jeg er fra utlandet og dermed tillater ikke foreldrene mine at jeg skal være meg motsatt kjønn eller i værstefall ha kjæreste. Men mamma fant nylig ut at jeg har en kjæreste som jeg har kysset med og som var på bursdagen min, dette har ført til dårlig stemning i huset. Jeg forstår at hun er redd og jeg er utrolig glad i foreldrene mine, men jeg kan ikke leve sånn. Kjæresten min er virkelig det beste som hsr hendt meg. Han har fått meg til å slutte med både snus og drikking, samtidig fått meg til å trene istedenfor. Han passer alltid på meg og sørger for at jeg er trygt i bussen, men dette forstår ikke foreldrene mine. De forstår ikke hvor høyt jeg elsker han. De har sagt at med en gang jeg fyller 18 skal de kaste meg ut. De har sittet i kjøkkenet hele kvelden pga. jeg har sittet i stua og de vil ikke være nær meg. De snakker ikke med meg og det gjør så utrolig vondt i hjerte. Jeg vet at jeg er glad i dem, men jeg vil ikke vi hos dem om situasjonen skal være sånn i over lengere tid. De har ikke behandlet meg så bra, men jeg er glad i dem for det. De har skriket og jeg føler de ikke er fornøyd med meg. At jeg er en feil. Hva skal jeg gjøre?

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Det høres ikke greit ut for deg å ha det sånn. Ingen barn eller ungdom skal oppleve å bli mislikt av foreldrene sine og ikke blir behandlet bra. Foreldrene dine har ikke lov å behandle deg på denne måten.

Det finnes noen som kan hjelpe når det er vanskelig i familien. Vi anbefaler at du tar kontakt med Røde Kors-telefonen på telefonnummer 81555201. De har mye erfaring å hjelpe ungdom som har foreldre som kontrollerer dem sterkt og bestemmer hvem du er sammen med. Det er gratis og du kan ringe anonymt. Du kan lese mer om dem her.

Det er også mulig å diskutere hjemmesituasjonen din med helsesøster på skolen. Hun har taushetsplikt og kan kanskje komme med noen gode råd.

Skriv gjerne til oss på nytt hvis du ikke får det bedre.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv