9. februar 2017

Trist

Jeg får ikke lov til å ta med Ipad eller PC med til mor når jeg skal til henne. Jeg bor annenhver uke hos mamma og annenhver uke hos pappa. Faren min er streng på det. Jeg har fått det i julegave, spleiset av flere i pappa sin familie. Jeg får ikke ta med noe jeg har fått i jule gave fra min fars familie til mamma. Også setter de fram hvordan klær jeg skal ha på meg når jeg skal til mor. Mamma sier at det ikke skal være behov for å ha en bærbar datamaskin og ipad hos mamma og en hos pappa. De fleste har 1. Hun har prøvd å snakke med pappa om det, men har vil ikke hjelpe. Alle tingene jeg har hos mamma kan jeg ta med til pappa. Har prøved å snakke med han men han sier bare det som er kjøpt der skal være der. Det er jo mine ting, jeg vil bruke de når jeg vil.

Hei,

PC, nettbrett og klær som du har fått i gave eller kjøpt selv er dine eiendeler. Det betyr at du bestemmer over disse. Du bestemmer også selv hva slags klær du skal ha på deg.

Når du er 15 år, har du også rett til å bestemme selv over penger du har tjent.

Hvis dere trenger hjelp til å snakke med faren din om dette, kan dere ta kontakt med familievernkontoret.

Lenke til familievernet

Vi har også laget noen tips til hvordan ta den vanskelige samtalen med en voksen. Kanskje du kan se litt på dem, og prøve å snakke med faren din igjen?

Lenke til tips til den vanskelige samtalen med en voksen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv