7. juni 2017

Trening

Hei! Jeg lurer på noe, og det er at foreldrene mine sier at de har lov å tvinge meg til skytetrening, som jeg ikke har lyst å gå på. Så da er spørsmålet mitt om de faktisk har lov til å tvinge meg til det?

Hei!

Foreldrene dine kan bestemme over deg til du fyller 18 år. Så det betyr at de kan bestemme at du skal gå på skytetrening.

Nå som du er 14 år skal hva du mener om personlige forhold, for eksempel fritidsaktiviteter, ha mye å si for hva foreldrene dine bestemmer. De skal lytte til deg og ta deg på alvor. Det å tvinge en ungdom til å delta på en fritidsaktivitet som ungdommen selv ikke vil gå på, kan gjøre at ungdommen bare får enda mindre lyst til å fortsette på aktiviteten i fremtiden.

Vårt råd til deg og foreldrene dine er at dere snakker ordentlig sammen om dette. Vi har laget noen råd om hvordan du kan forberede en slik samtale som du finner her.

Du kan også forsøke å snakke med treneren din eller den som leder skytetreningen. Fortell hvordan du har det og be om hjelp til å snakke med foreldrene dine.

Håper dette hjelper.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv