9. januar 2017

Trene?

Hei!
Jeg har bodd i fosterhjem siden jeg var en liten baby. I ett av de hjemmene jeg bodde, bodde jeg i 6 år. De var ekstremt nøye på og trene og spise sunt. Jeg var bare 6 år da jeg flyttet dit, og fra da var jeg lært opp til og trene. Jeg trente både intervall styrke også var jeg i stallen og gikk på taekwon-do. Jeg fikk ekstremt mye muskler, så jeg så nesten ut som en gutt. Men treningen gikk til slutt over helsa mi. Jeg begynte smått å få vondt i knærne, noe som førte til at jeg fikk schlatters. Jeg var/er også veldig anspent i skuldrene og hele kroppen pga at det ikke var særlig godt hjem. Når har jeg flyttet igjen, og jeg har fått lang fri fra treningen. Jeg sluttet på taekwon-doen, men er fortsatt i stallen. Jeg liker jo og trene, fordi jeg er vant til det. Men jeg har på en måte "forbud" om og trene. Jeg får nesten ikke lov til og gjøre noe som helst. Jeg er veldig fristet til det, men klarer nesten ikke å la være. Men problemet mitt er at jeg ikke klarer å sette grenser lenger når jeg trener, fordi jeg er blitt lært opp til at når jeg trener så skal jeg gi alt, og enda litt til! Når vi har gym og jeg får trent, så tar jeg i 110% jeg har ikke en gang drikkepause eller pause i det hele tatt. Forrige gang vi hadde gym, så besvimte jeg og kasta opp. Jeg klarer ikke å sette grenser selv når jeg trener. Jeg vil virkelig begynne å trene igjen. (Såklart ikke så mye slik at det går utover helsa) så jeg tenkte at jeg kanskje muligens kunne trent hver morgen og kveld. Iværtfall morgen. Før skolen. Og trene situps og slik. Men så lurer jeg på om jeg kan få dårlig holdning av å bare trene magemusklene? Lang tekst for bare dette, men håper dere kan hjelpe meg og gi meg noen råd på veien.
Hilsen jente 12 år

Hei, og takk for spørsmålet ditt.

Først vil vi si at vi håper du har det bra i det fosterhjemmet du nå bor i. Det er veldig fint hvis du kan snakke litt med fosterforeldrene dine om hvordan du har det akkurat nå.

Hvis du har fått beskjed av en lege eller de rundt deg at du må må trene mindre fordi kroppen din trenger hvile, så er det viktig at du følger rådene.

Vi forstår at du har lyst til å trene litt siden du er vant med det, men du bør diskutere dette med fosterforeldrene dine, treneren din eller legen din.

Vår oppfordring er at du følger de rådene du får og starter forsiktig med å bli mer aktiv. Dette ordner seg helt sikkert.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv