15. desember 2017

studiestøtte

Hei. Jeg har en familie problem. sirka halv år siden flyttet jeg til en annen by for å gå på vgs. Hun fant en leilighet for meg som er veldig langt fra byen og uten vaskemaskin og masse andre ukomfortable ting. Jeg bodde der halv år men jeg trives ikke der. Jeg sa til min mora at jeg skal flytte. Hun ga til meg ikke noen klar reaksjon. Men ettervert sa hun nei, jeg må bo der før jeg blir 18. Men jeg hørte ikke på henne jeg flyttet til sentrum og jeg trives veldig mye. Hun sa at hun skal snakke med stefaren min og de skal hente fra meg min studiestøtte og etterhvert sende meg tilbake i hjemlandet mitt. Hva kan jeg gjøre i den saken? Har de noe muligheter å hente det fra meg? Jeg får stipend som borteboer og noe ekstra pga min mora har veldig lav lønn. Kan dere gi meg noen råd og fortelle om mine rettigheter i den situasjonen. takk!

Hei,

Det er fint å høre at du trives der du bor nå, og vi forstår godt at du gjerne vil fortsette med det.

Vi er dessverre ikke eksperter på Lånekassen sine regler. Du kan ringe til Lånekassen direkte og spørre om moren din kan kreve å få stipendene dine utbetalt til seg. Du finner nummeret på  Lånekassen sin hjemmeside.

Det er ikke alltid lett å forstå reglene og hva du bør gjøre selv om du får snakke med Lånekassen. Vi tror det kan være lurt om du ber noen som kan juss om å hjelpe deg. Du kan få gratis hjelp hos Barnas jurist.

Du sier også at hun truer med å sende seg tilbake til hjemlandet ditt. Dersom du er engstelig for dette, er det viktig at du tar kontakt med Kompetanseteamet. Du kan nå dem på nettsiden deres.

Du kan også ringe til Informasjonstelefonen om tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og æresrelatert vold.

Begge disse stedene kan hjelpe deg med å vurdere situasjonen du er i og hjelpe deg med å legge en plan videre.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv