12. mars 2018

Studere i utlandet?

Heisann! Jeg er en jente på 16 år (som fyller 17 i løpet av et par uker). Jeg går for øyeblikket 1VGS. Hjemme har jeg det forholdsvis bra, men på da forholdet mitt til far ikke er det beste trives jeg ikke så godt når han ikke er på jobb.
Jeg ønsker å flytte til England for å fullføre videregående der, da jeg ønsker å studere her i tillegg, slik at jeg da bare vil bli værende her etterpå. Problemet er at foreldrene mine ikke vil tillate at jeg flytter til England for å gå på videregående, og jeg lurte på om de har rett til å bestemme dette? Jeg vet jeg har visse rettigheter når det kommer til skolegang ol. men lurte på om dette også gjaldt når det kommer til utlandet? Har jeg lov å flytte til England for å gå på skole, uten at foreldrene mine er enige?

Hei,

Selv om du har rett til å bestemme utdanning selv, kan du ikke flytte til utlandet uten at foreldrene dine er enige. Foreldrene dine bestemmer både hvor du skal bo og har økonomisk ansvar for deg inntil du er 18 år eller har fullført videregående skole.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv