20. april 2017

Straffer

Jeg leste på nettsiden deres at barn under 15 skulle ikke få en straff som ødelegger de eller som er langvarig. Jeg driver med en idrett som jeg er veldig glad i og jeg får ikke lov å gå på den idretten fordi det er en del av straffen. Dette ødelegger meg, betyr det at de ikke følger deres regler? de har også tatt fra meg snapchatten min og se har hatt den i over 2 måneder. Hva kan jeg gjøre?

Hei!

Når vi skriver om straff på nettsidene våre, mener vi straff som politiet eller domstolene har gitt fordi man har brutt en lov. I Norge kan barn under 15 år ikke få slik straff.

Hvis barn gjør noe som er galt, er det naturlig at foreldrene reagerer. Dette kan også føles som straff, men er ikke det vi mener med straff på nettsidene. Vi antar det er reaksjoner fra foreldrene dine du skriver om.

Reaksjoner som foreldre gir skal stå i forhold til hva du har gjort. Det betyr at du ikke kan få en streng reaksjon hvis du har gjort noe som ikke er så farlig. Foreldre skal også alltid tenke over om det de gjør er til beste for barnet sitt. Det som er bra for ett barn, trenger ikke å være bra for et annet barn.

Vi vet ikke hvorfor du får straff. Men hvis foreldrene dine har bestemt noe du føler ødelegger deg, bør reaksjonen ikke vare for lenge, og de bør sette en tidsfrist. Det kan være lurt å fortelle foreldrene dine hvordan det føles for deg å ikke få delta på idretten. Hvis du synes dette er vanskelig, eller det ikke hjelper, kan du også snakke med en annen voksen du stoler på eller helsesøster på skolen. Helsesøster er vant til å snakke med barn, og har også oversikt over andre som kan være til hjelp for deg og familien din.

Her finner du tips til den vanskelig samtalen med en voksen

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv