4. mai 2018

Slem gutt i klassen

Hei, jeg trenger svar fort! Det er en slem gutt i klassen som erter, plager og mobber folk i klassen han sier mange slemme ting på engelsk ( fordi han kommer fra Litauen og ikke kan så mye norsk) han pleier og si faen du er dritstygg, i wish you where dead, og kaller meg drittunge. Jeg prøver og late som ingen ting, men i dag gråt jeg i timen, og måtte ned på do. Læreren vet ikke at han mobber folk i klassen, og det virker ikke som noen voksene bryr seg. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre! Har dere noen tips? Hvorfor bryr ikke læreren seg?

Hei, så fint du skriver til oss!

Det er ikke lov å plage eller mobbe, og lærerne har faktisk plikt til å bry seg! Hvis en lærer ser at en elev blir plaget, skal læreren få den som plager til å slutte, og ifra til rektor. Rektor skal snakke med elevene det gjelder, og finne en løsning på saken.

Vårt råd er å si ifra til rektor. Hvis det er vanskelig kan du få hjelp av en  voksen du stoler på. Kanskje helsesøster, foreldrene dine eller en annen lærer du liker? Det som er viktig er at rektor får beskjed. Da skal rektor lage en plan for hvordan dette skal ta slutt.

denne siden står det mer om hva rektor skal gjøre, og hvordan du kan klage hvis det ikke blir bedre.

Vi håper det ordner seg fort! Hvis ikke kan du skrive til oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv