24. januar 2017

Skolepc

Hei, læreren åpnet skolepcen min når jeg var på do i timen idag og hun skrev en "melding" i et tomt word-dokument og kikket på fanene jeg hadde oppe i chrome. Har læreren min rettigheter til å åpne pcen og "snoke" på den uten mitt samtykke eller ransakingsordre?

Hei!

Du har rett til privatliv og læreren skal vanligvis ikke gå gjennom tingene dine uten grunn. Samtidig er det viktig at læreren vet at elevene for eksempel jobber i timen, ikke sitter på nett og gjør andre ting. Læreren trenger ikke ransakingsordre for å se hva du arbeider med i skoletiden.

Vi vet ikke om læreren din hadde en god grunn til å åpne PCen din mens du var på do eller ikke. Du kan kanskje be læreren forklare deg hvorfor hun gjorde det?

Hvis du opplevde «snokingen» som ubehagelig tror vi det er lurt at du sier fra til læreren om dette. Du kan gjerne få med deg foreldrene dine på en samtale med læreren. Snakk med læreren om det som skjedde og forsøk å bli enig om en løsning som gjør at både du og læreren har en klar forståelse av hvor grensen for å kikke på PCen går.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv