18. oktober 2017

Skolebytte(2)

Ja jeg skrev her om dagen om at jeg fikk stygge lapper og ikke trives, vi har satt igang tiltak, men jeg vil uansett vekk herfra! jeg har så utrolig mange gode venner og kjæreste fra den andre skolen. jeg vil over til dem, men mamma og pappa blir
dritsure! Og jeg får bli på den skolen jeg går..

Hei!

Vi forstår at det er vanskelig for deg at du ikke får bytte skole til der vennene og kjæresten din går.

Når du er 13 år, så er det likevel sånn at foreldrene dine må være enige med deg for at du skal få bytte skole. Du skriver at dere har satt i gang tiltak, og vi håper dette har gjort at du har fått det bedre på skolen du går på. Kanskje du da også vil trives bedre etter hvert. Hvis tiltakene ikke hjelper, er det viktig at du snakker med rektor på nytt.

Vi vet ikke hvorfor foreldrene dine blir sure når du spør om å få bytte skole. Men hvis du ønsker å snakke med noen om dette, kan du for eksempel ringe Røde Kors-telefonen Kors på halsen. Der jobber det voksne som er vant til å snakke med barn om forskjellige ting, og du trenger ikke å si hvem du er. Ofte kan det være godt å snakke med noen andre om det som er vanskelig.

Det er også sånn at når du er ferdig med ungdomsskolen og har fylt 15 år, så bestemmer du selv hvilken skole du vil gå på i det fylket du bor i. Da trenger ikke foreldrene dine å godkjenne dette. Kanskje du da kan begynne på skole sammen med vennene og kjæresten din.

Vi håper at det løser seg for deg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv