7. juni 2017

Skolebytte

Hei, jeg er en jente på 13 år som skal begynne på ungdomsskolen til høsten. Jeg har skilte foreldre og bor 50/50. Jeg har lyst å begynne på en annen ungdomsskole enn den barneskolen min tilhører. Kan en av foreldrene mine nekte meg når det er greit for den andre forelderen min og jeg selv ønsker det? Håper raskt på svar!!

Hei!

Hvis du bor 50/50 må vanligvis begge foreldrene være enige for at dere skal kunne søke om å bytte skole. Men det kan være annerledes, det er avtalen foreldrene dine har laget om hvor du skal bo som avgjør dette. Den forelderen du bor fast hos, bestemmer om dere skal søke om plass på en annen skole enn nærskolen (så lenge det er en offentlig skole).

Uansett hva avtalen sier, er det en fordel at foreldrene dine er enige om hvilken skole du skal gå på. Her kan du lese mer om hvem som bestemmer hva når foreldre ikke bor sammen.

Snakk med foreldrene dine om dette. Forklar hvorfor du vil gå på en annen skole. Du kan også snakke med rådgiveren, en lærer eller helsesøster på skolen din og be om hjelp til å snakke med foreldrene dine.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv