19. juni 2017

Skole og klær

Hei! Vi i 9. Klasse skal servere på 10. Klasse avslutninga i skoletiden. Lærerne har sagt at alle skal ha svart bokse og kvit skjorte på, om vi ikke har det får vi anmerkning. Det er en jente i klassen som verken har svart bokse eller kvit skjorte. Foreldrene hennes har ikke råd til å bare kjøpe nye klær helt uten videre. Jeg lurer på om lærerne har lov til å si at vi MÅ ha sånne klær. Hu jenta gruer seg veldi til den skole dagen.

Hei,

Takk for spørsmålet ditt.

Skolen kan ikke kreve at en elev kjøper et spesielt antrekk for å bruke en dag på skolen. Elever i grunnskolen har rett til gratis offentlig grunnskoleopplæring. Det vil si at de ikke kan kreve at foreldre dekke utgifter til undervisningsmateriell, transport i skoletiden, turer osv.  Se Opplæringsloven §2-15. Rett til gratis offentlig grunnskoleopplæring .Vi mener at dette også må gjelde for krav om å kjøpe et antrekk som skal brukes ved en anledning i skoletiden.

Vår anbefaling er at dere snakker med lærer eller rektor på skolen om dette en gang til. Vi håper og tror at dere sammen kan finne en løsning på dette.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv