14. desember 2017

Skole bytting og mobbing

Jo jeg går på en skole med 17 stykker i klassen. Men jeg oppfatter at flere av elevene ikke snakker så pent til meg eller om meg eller andre. Og sier slemme ting og ødelegger dagen min med å være sur og frekk. Hva skal jeg gjøre når jeg prøver å være hyggelig og meg selv, men ingen forandrer seg eller gidder å bry seg i det hele tatt. Hva skal jeg gjøre bør jeg bytte skole?

Hei, og takk for spørsmålet ditt!

Du har rett til å ha det trygt og godt på skolen du går på. Skolen skal hjelpe deg om du ikke har det bra for eksempel fordi noen ikke snakker pent til deg eller sier slemme ting. Du skal ikke måtte bytte skole for å ha det bra.

Om du opplever at flere av elevene på skolen ikke snakker så pent om deg bør du snakke med en voksne på skolen du stoler på. Dette kan for eksempel være en lærer eller rektor.

Skolen skal lage en plan hvor de skriver hva de skal gjøre for at du skal få det bra. Skolen må snakke med deg før de lager planen sånn at de vet hvordan du har det og du kan si hva du mener de bør gjøre.

Om skolen ikke tar deg på alvor eller det de gjør ikke fører til at du får det bra på skolen kan du melde fra til Fylkesmannen. Fylkesmannen er et kontor som kan se på meldingen.

Vi har samlet med informasjon om rettighetene dine her: retten til et trygt og godt skolemiljø

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv