29. juni 2018

Skole

Hei, vil egt bare droppe ut a skolen selv om jeg går i 10 nå til høst, har det drit vanskelig på skolen, får angst hver gang jeg er på skolen, har ingen venner bare uten for skolen som går på andre skoler.jeg har snakket med helsesøster lenge, hjelper ikke… har også prøvd å snakket med kontaktlæreren min funker heller ikke. Snakker med folk utenfor skolen om hvordan jeg har det funker heller ikke. Å ja jeg har snakket med disse personene i 4 måneder snart. Kunne jeg fått noen form for hjemesklole eller sykemelding eller noe sånt. For det er like før jeg går i veggen

Hei, så fint at du skriver til oss.

Det er leit å høre at du har det så vanskelig på skolen at du ikke har lyst til gå der lenger. Sånn skal det ikke være.

Hjemmeundervisning gis veldig sjeldent, og bare når man er så syk at man ikke kan være på skolen. For å få hjemmeundervisning må man få en uttalelse fra Pedagogisk Psykologisk tjeneste (PPT), og et vedtak som gir rett til spesialundervisning og hjemmeundervisning.

Vi skjønner at du helst vil være hjemme. Samtidig er det viktig at du vet at skolen skal gjøre alt de kan for at du kan være på skolen og føle deg trygg. Du kan for eksempel be om tilrettelagt undervisning eller å få organisert skoledagen litt annerledes. Skolen skal hjelpe deg å finne gode løsninger som gjør at du kan trives på skolen. Det er rektor sitt ansvar å sørge for at dette ordner seg.

Du skriver at du har snakket med helsesøster og kontaktlærer om hvordan du har det uten at det hjelper. Vi vil derfor anbefale deg å ta direkte kontakt med rektor og forteller hvordan du har det. Hvis du synes dette er vanskelig, kan det være lurt å be foreldrene dine eller noen andre om å være med deg. Rektor skal ta deg på alvor, og har plikt til å sette inn tiltak for at du skal få det bra på skolen igjen.

Hvis rektor ikke tar tak i saken, eller det ikke hjelper, kan du ta kontakt med fylkesmannen. Da skal fylkesmannen bestemme hva skolen skal gjøre for at du skal få det bra på skolen igjen. Du kan også kontakte fylkesmannen hvis du ønsker mer råd og veiledning om hva du kan gjøre. Du kan lese mer om hva fylkesmannen kan hjelpe deg med her.

Vi har mer informasjon om trivsel på skolen og hva du kan gjøre hvis du ikke har det bra på denne siden.

Vi håper at du får snakket med rektor eller fylkesmannen, og at du får hjelp raskt. Det er viktig at du ikke gir opp, og at du får hjelp til å løse problemene. Skriv gjerne til oss igjen hvis det ikke løser seg.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv