13. oktober 2017

skole

Jeg klarer ikke å snakke folk og har ingen venner/folk å snakke med fordi de fleste hater meg uten grunn og synes jeg stygg og jeg har snakket med helsesøster, voksne på skolen min og foreldrene mine, osv og det hjelper SVÆRT lite. Jeg får lite søvn noen ganger og det går utover karakterene mine. Og når vi har gruppe i norsk muntlig på tentamen klarer jeg ikke å delta, eller i timene. Jeg for alltid KJEMPE dårlige karakterer i muntlige fag osv. I friminuttene springer så fort jeg kan til doen på skolen for å være der til friminuttene er over. I helgene sitter jeg alltid på rommet mitt og kjeder meg. Jeg har hat lyst å drept meg selv sånn ca.124 ganger i løpet av livet mitt.

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Dette høres ikke greit ut. Du forteller oss også om selvmordstanker. Det er alvorlig. Til tross for at du skriver at ingen hjelper deg, så må du ikke gi opp å forsøke å få den hjelpen du trenger.

Du skriver at du sliter med for lite søvn og at du har ekstra store utfordrnger i muntlige fag på skolen. I utgangspunktet skal skolen, foreldrene dine og eventuelt helsesøster hjelpe deg i slike situasjoner. Dersom det ikke nytter så bør du kontakte fastlegen din. Kanskje han eller hun kan sørge for at du får en henvisning videre til en ekspert som kan hjelpe deg?

Det er viktig at du og de rundt deg tar dine problemer på alvor. Dersom du opplever at ingen hjelper deg, så anbefaler vi at du kontakter Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. De kan gi råd og veilde deg dersom du har problemer hjemme. Du kan også ringe til Hjelpetelefonen 116 123. Dette er en døgnåpen telefontjeneste hvor du kan snakke om vanskelige ting som opptar deg.

Du må også huske at du har rett på et godt og trygdt skolemiljø. Dersom du ikke har det bra på skolen og du ikke synes at lærerne tar dette alvorlig nok, så vis dem denne lenken Mobbing i skolen Du har rett til å ha det bra og være tygg på skolen!

Ta gjerne kontakt med oss igjen. Vi svarer deg så raskt vi kan!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv