15. mars 2017

Skole

Hvor gammel er mann da man lærer om puberteten/sex på skolen

Tema: Skole

Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det varierer når skolene tar opp temaer om pubertet og seksualitet, men alle skal ha lært noe om dette før de er ferdige i 7. trinn. I kompetansemålene i naturfag skal dere før dere har gått ut av 7. trinn ha lært om utviklingen av kroppen, pubertet, ulik kjønnsidentitet og variasjon i seksuell orientering.

Videre utover i ungdomsskolen skal elevene lære mer om kropp og seksualitet, prevensjon, seksuell orientering og flere andre emner.

Som vi har sagt over, kan skolene velge litt når de skal lære elevene om de forskjellige emnene. Du kan lese mer om kompetansemål som sier noe om pubertet og seksualitet på nettsidene til Utdanningsdirektoratet. Lenke til nettside om kompetansemål i naturfag.

Hvis du ønsker at skolen skal ha mer om pubertet og seksualitet nå, kan du gjerne si fra til læreren din eller foreldrene dine om det. Du kan ta med deg en venn eller en voksen du stoler på hvis du synes det er flaut eller vanskelig å si fra.

Har du spørsmål om pubertet og seksualitet kan du stille dem helt anonymt på www.ung.no. Der kan du også finne mye informasjon om temaet.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv