28. mars 2017

Skilte foreldre + ny kjæreste

Foreldrene min skilte seg da jeg var 5 år.Jeg bor hos min far,jeg har hatt veldig lite kontakt med min mor så da synes hun at hun skal betale mindre for meg. Da hun kom hjem til meg på besøk så krangla de, så senere om kvelden fikk far laaaang trakasserende melding fra kjæresten til min mor. Så spør far om hva jeg synes om dette og det er så klart ikke greit. Så svarer far at jeg aldri får lov til å møte kjæresten hennes for han virket veldig gal. Men nå har det gått en stund og jeg synes han fortjener en ny sjanse. Og så får jeg det samme spørsmålet hvergang vi er på det temaet "hva synes du om dette"blir jeg spurt om, det er som de ber meg velge mellom mor og far

Hei,

Fint at du skriver til oss om dette.

Det er aldri lett for barn når de opplever at de må velge mellom mor og far. Vi synes du skal ta en prat med din far og si at du har lyst til å gi din mors kjæreste en ny sjanse slik at dere kan bli bedre kjent.

Det er fint at din far gjerne vil vite hva du mener, men det kan bli slitsom for deg dersom du opplever spørsmålene som mas og som om du hele tiden må ta et valg. Vi synes du skal ta en prat med ham om dette.

Vi har laget en side som kan hjelpe deg til å ta den vanskelige samtalen.

Her finner du lenken:  Den vanskelige samtalen med en voksen.

Når foreldre ikke klarer å samarbeide etter at de har flyttet fra hverandre, er det hjelp å få. På familievernkontoret tilbyr de gratis hjelp til familier som er i konflikt med hverandre. Du kan selv ta kontakt med familievernkontoret der du bor og be om å få diskutere dette med dem.

Lenke til familievernkontorene

Lykke til.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv