28. april 2017

Skilte foreldre

Hei, jeg har skilte foreldre. Jeg kommer godt overens med mamma. Når jeg er til pappa derimot krangler vi hele tiden og det ender med at jeg blir sendt opp på rommet. Det har skjedd i noen år nå. Jeg er til mamma i litt over 2 uker og til pappa litt under en uke. Det har vært sånn ganske lenge. Kan jeg bestemme at jeg kan bare bo hos mamma?

Fint at du skriver til oss.

Det er ingenting i veien for at  foreldrene dine kan lage en ny avtale om hvor du skal bo fast, og hvor mye du skal være hos den du ikke skal bo fast hos.

Det er foreldrene dine som har ansvaret for å lage en slik avtale. Siden du er over 12 år skal din mening om hvor du vil bo ha stor betydning. Det er likevel til syvende og sist de som bestemmer ut fra hva de tenker er best for deg.

Du kan lese mer om hvordan slike avtaler kan forandres her:

Lenke til side om endring av samværsavtale

Foreldrene dine kan få hjelp på familievernkontoret til å lage en ny avtale. Du kan selv ta kontakt med familievernkontoret der du bor og be om å få diskutere dette med dem.

Lenke til familievernkontorene

Det kan også være lurt å prøve å ta en ordentlig prat med faren din. Forsøk å sette ord på hva du føler og tenker om hvordan dere har det sammen. Vi har laget noen tips til hvordan du kan planlegge en sånn samtale.

Tips til hvordan man kan ta en vanskelig samtale

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv