27. mars 2017

skilte foreldre

foreldrene mine er skilte og moren min bor i nord norge og jeg og faren min bor i sør norge…pappa har prøvd å få pass til meg mange ganger før men mamma sender ikke de kopiene vi trenger. pappa sier at jeg bør snakke med mamma om det selv fordi etter mange forsøk har hun ikke hørt på pappa. men…jeg er redd får å spørre mamma selv om det bare er gjennom telefonen. hva kan jeg gjøre som ikke involverer å snakke med mamma om det…

Hei, og takk for spørsmålet ditt.

Vi syns dette med passet er noe foreldrene dine bør finne ut av sammen uten at du skal være nødt til å være noen mellommann. Vi skjønner at dette er en vanskelig situasjon, men det er ikke din feil at foreldrene dine ikke klarer å samarbeide godt.

I praksis er det slik at når det mangler underskrift fra en av foreldrene tar passkontoret kontakt, og ber den som ikke har signert om å gjøre det. Forelderen får også en frist til å reise sak om forbud om utreise for barnet.

Dersom dette ikke skjer får barnet et pass som gjelder for den aktuelle reisen.

Vi skjønner at dette kan bli veldig tungvint i lengden, så et tips er å kontakte familievernet. Der kan foreldrene dine få gratis hjelp, slik at de kanskje kan få til å samarbeide bedre framover. På familievernet kan du også få mulighet til å si din mening. Du kan lese om familievernet her:

Lenke til side om familievernet

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv