20. april 2017

Sinna

Hei! Lillebroren min på 9 år en en sykt sinnatass. (Jeg er 17, jente) Han blir alltid sur og skriker, han hører aldri på det som blir sagt. Vi bor i leilighet og det er litt vanskelig å kontrollere han uten å skrike tilbake siden han ikke kan høre hvis man snakker rolig til han. Han mener at han er stor nok til å dra på besøk og hvor han vil uten å spørre lov bare fordi jeg gjør det (jeg spør om lov da). Det er jo stor forskjell mellom oss når jeg er 17 og han bare er 9.

Sier man nei til han begynner han å skrike, slå dører og kasta ting rundt – og i det siste har det blitt verre. Mamma vil ikke kontakte barnevernet i frykt om at han kommer til å bli tatt fra oss. Vi har prøvd alt, spille hver dag – men i begrenset tid, time-out o.l. Ingenting ser ut til å hjelpe så derfor spør jeg, er det noen som kan hjelpe? Uten at det skal føre til at barnevernet tar han fra oss fordi selvom han er en sinnatass så er vi selvfølgelig glad i han, bare irritert over oppførselen hans mot absolutt alle bortsett fra barna på skolen egentlig. Finnes det noe "super nanny" i Norge?

Tar imot alle tips!

Tema: Barnevern

Hei

Fint at du skriver til oss.

Det er vanskelig for oss å si noe om hva broren din kan trenge av hjelp. Men det som er helt sikkert, er at det alltid er lurt å be om hjelp når noen har det vanskelig i familien.

Du sier at moren din er redd for å kontakte barnevernet fordi hun er redd for at broren din må flytte. Det er mange som ikke helt vet hvordan barnevernet fungerer.

Barnevernet skal hjelpe barn som ikke har det bra. Det er veldig slitsomt og frustrerende for et barn å være urolig og sint ofte.  En slik måte å være på kan også skape nye problemer, for eksempel på skolen. I slike tilfeller kan barnevernet være til god hjelp.

Barnevernet skal alltid tenke på hva som vil være best for barnet når de bestemmer seg for hvilken hjelp barnet skal få. Det som er bra for et barn, treng ikke være bra for et annet barn. Derfor gir barnevernet litt forskjellige typer hjelp.

I de aller fleste tilfellene hjelper barnevernet barnet og familien til å komme seg ut av en vanskelig situasjon uten at barnet må flytte. Noen ganger tilbyr de hjelp til å sette grenser for barn som er urolige og utprøvende. Andre ganger gir de litt mer spesialisert hjelp, det kan for eksempel være kurs til foreldre.

Du lese mer om barnevernet og hva de gjør på våre nettsider.

Moren din kan også kontakte fastlegen sin, for å få råd om hva som kan være lurt å gjøre. Det er heller ikke dumt å snakke med læreren til broren din. Det kan jo være noe som er vanskelig på skolen, og som broren din ikke vil snakke om.

Hilsen oss i Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv