30. januar 2018

Sex

Hva skal jeg gjøre om jeg hadde sex med en gutt spm er 21 år og vi hadde detigår uten kondom

Hei!

Hvis du er redd for at du kan være gravid går det an å ta noe som heter angrepille. Det beste er om du ber om hjelp på helsestasjon for ungdom. De er vant til å snakke med ungdom og kan hjelpe deg med hva du bør gjøre. Det skal finnes et helsestasjonstilbud for ungdom i alle kommuner.

Det er viktig for oss å si den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år, og at en som er 21 år ikke skal ha sex med en på 13. Det er straffbart å ha sex med noen under 16 år. Grunnen til at det finnes sånne regler er at man skal være moden nok før man har sex. Det er også stor aldersforskjell mellom dere. Det er imidlertid ikke er du som har gjort noe galt: Det er den som er 21 år sitt ansvar å vite at man ikke skal ha sex med en som er under 16 år.

Hvis du ikke vil snakke med helsestasjonen for ungdom oppfordrer vi deg til å snakke med en annen voksen du stoler på. Det kan for eksempel være foreldrene dine eller helsesøster på skolen. Du kan godt ta med deg en venninne hvis det er lettere å snakke da.

Det er ikke viktig hvem du sier ifra til, men at du snakker med en voksen om det som har skjedd, sånn at du kan få svar på de spørsmålene du har.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv