13. oktober 2017

Selvmord.

Hei. Jeg sliter veldig med depresjoner. Jeg blir mobbet på skolen og folk pleier å stjele penger og ting fra meg. Jeg selvskader og har gjort det siden jeg var 11 år (er 14 år nå). Jeg kan ikke snakke med foreldrene mine om dette. De skjønner seg ikke på hvorfor folk gjør det og tror det er for at de skal vise seg fram. Jeg krangler veldig mye med de hjemme. Jeg vil ikke bo her lenger og vil ta selvmord. Hva skal jeg gjøre?

Hei, fint at du skriver til oss om dette. Vi skjønner at du har hatt det vanskelig en stund. Det er fint at du nå ønsker å få hjelp. Samtidig forteller du om selvmordstanker og det er alvorlig.

Vi vet at det er mange som synes det er vanskelig å snakke om selvmordstanker og selvskading.  Du skriver selv at du ikke ønsker å snakke med foreldrene dine om det. Er det noen andre voksne du kan dele dette med? Kanskje du kan ta det opp med helsesøster på skolen din, en annen voksen du stoler på, eller legen din?

Du kan også ringe til Hjelpetelefonen. Dette er et døgnåpent tilbud der du kan snakke om vanskelige temaer. Telefonnummeret til Hjelpetelefonen er 116 123 De har også en egen nettside som heter  sidetmedord.no.

Du skriver at du er deprimert og at du blir mobbet og plaget på skolen. Slik skal du ikke ha det.Skolen skal hjelpe deg slik at du trives og har det bra. Alle skoleelever har rett på et godt psykososialt miljø. Det er derfor viktig at du snakker med lærer eller rektor  på skolen slik at de vet hovrdan du har det og at du får den hjelpen du trenger. Dette skal skole gjøre når du opplever mobbing 

Det viktigste er at du nå ber om hjelp slik at du ikke går med selvmordstanker. I den prosessen vil du også kunne få mulighet til å snakke om utfordringene du har med foreldrene dine.

Vi hos Barneombudet har laget noen tips som vi kallen Den vanskelige samtalen med en voksen. Kanskje kan den hjelpe deg litt videre.

Du kan også selv ta kontakt med barnevernet enten via det barnevernet der du bor eller du kan ringe Alarmtelefonen 116 111. De kan hjelpe deg å vurdere om situasjonen din er slik at du ikke lenger bør bo hjemme.

Ta gjerne kontakt med oss igjen – Send oss en ny melding eller ring oss på 22 99 39 50. Vi har åpent mandag til fredag. Vi proriterer altid barn og unge når de ringer oss!

Vi håper og tror at det ordner seg for deg!

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

 

 

 

Spørsmålsarkiv