27. november 2017

Savner han

Hei jeg hadde en kjæreste som var 19 vi var virkelig lykkelig sammen. Vi ble venner via nettet og han hang med meg fordi han prøvde å få meg til å slutte å kutte meg selv. Vi forelsket oss i hverandre å ble sammen vi gjorde en feil å hadde sex å vi angra på det senere. Når vi bare var venner så var jeg avhengig av røyk, så han kjøpte nikotin tyggis og litt røyk til meg. For at jeg skulle slutte med røyk, å jeg klarte å slutte. Vi var sammen i ca 3 måneder så fant moren min og faren min det ut. De hadde tenkt til å anmelde han, men en venn av meg fortalte foreldrene hennes hvor mye han betydelig for meg, å foreldrene snakket med mine foreldre så de anmeldte han ikke. De var i et møte med han og sjefen hans han jobbet som lærling. Å de sa til han at han hadde psykisk problemer å at han utnyttet meg. Er det greit å si. Å de sa at han fikk to valg valgene var å bli anmeldt eller å flytte å aldri ta kontakt med meg igjen. Han valgte jo så klart å flytte. Å jeg fikk ikke si Ha det til han engang. Jeg snakker med mamma og pappa om jeg kunne ta kontakt med han når jeg var 16, å da sa de at hvis de oppdager at jeg har kontakt med han før jeg er 18 så anmelder de han med en gang. Men når jeg er 16 så er jeg gammel nokk til å ha sex med eldre folk. har de rett til å si det.

Hei,

Takk for at du skriver til Barneombudet.

Foreldre bør ha gode grunner til å blande seg inn i hvem barna deres skal være venner eller kjæreste med. Vanligvis får ungdommer lov til å velge kjæreste selv.

Noen ganger kan foreldre ha god grunn til å nekte barna sine å være sammen med noen. Det kan hende de mener den personen ikke er bra for deg, at de utnytter deg, eller får deg med på ting som ikke er lov eller ikke er greit. Fram til du er 18 år har foreldrene dine ansvar for deg, og plikt til å beskytte deg.

Kjæresten din hadde ikke lov til å ha sex med deg da du var under 16. Det er ikke lov til å ha sex med noen under 16 år. Dette kan være en grunn til at foreldrene dine ikke stoler på ham, og ikke vil at dere skal være sammen.

Det er viktige at du og foreldrene dine snakker sammen, og finner ut av ting sammen. Foreldrene dine trenger nok å føle seg trygge på at han er bra for deg.

Vi har laget noen tips til den vanskelige samtalen med en voksen. Kanskje de kan være nyttige for deg?

Du kan også snakke med helsesøster på skolen om hvordan du har det hjemme. De er vant til å snakke med ungdommer om mye forskjellig.

Du skriver også at du kutter deg, og vi lurer på om du får hjelp til å slutte. Det kan være lurt å fortelle det til helsesøster, sånn at hun kan hjelpe deg med det som plager deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv