24. november 2017

Sang i skolen

I musikk-timene på skolen så skal vi synge, og det er det vi får karakter på. Det er flere (inkl. meg) som ikke liker så godt å synge eller synge i det hele tatt. Så jeg lurer på da; kan en lærer tvinge deg eller gi deg anmerkning for å ikke synge i timene?

Hei, og takk for spørsmålet ditt.

Sang er en viktig del av musikk-faget, så at læreren ønsker at dere skal synge er helt naturlig. Likevel er det slik at man også i musikk har rett til tilpasning av undervisningen dersom man trenger det. Man skal også ha det trygt og godt på skolen, og dersom man opplever musikktimene som utrygge så må man si fra om det.

Dersom man går og gruer seg i flere dager til å synge i timene bør man ta det opp med læreren slik at man finner gode løsninger på det. For eksempel at man fremfører sang kun for læreren, eller i mindre grupper. Det kan for eksempel også være mulig å finne alternativer til sang, men det må man bli enige om med læreren sin.

Hva læreren kan gi anmerkning for avhenger av ordensreglementet på skolen. Dersom du bryter ordensreglementet så kan du få anmerkning. Du kan også risikere å få lavere karakter i musikk dersom du ikke oppfyller de målene som du skal oppnå.

Hilsen oss hos Barneombudet.

Spørsmålsarkiv