15. august 2017

rettigheter i fosterhem

Hei !

Jeg skrev for noen dager siden om at jeg blir behandlet dårlig i fosterhjem og tusen takk for svar. Jeg ble så lei meg en dag at jeg stakk av fra fosterhjemmet fordi ingen ville høre på meg og om hvorfor jeg er så lei meg og at jeg vil i et nytt fosterhjem, men de sendte meg bare tilbake til de samme fosterforeldrene, hva kan jeg gjøre. Fosterforeldrene mine følger nøye med på alt jeg gjør nå, og jeg får ikke lov til å ha en mobil en stund siden jeg stakk av, har de lov til det, da kan jeg jo ikke ha kontakt med vennene mine eller foreldrene mine.

Hei. Så fint at du skriver til oss igjen.

Det er leit å høre at situasjonen ikke har blitt noe bedre, og at du ble så lei deg at du rømte hjemmefra. Vi skjønner at du ikke kan ha det så greit, og at du blir lei deg når du føler at ingen hører på deg. Som vi skrev til deg sist, er det likevel sånn at barnevernet er de eneste som kan bestemme om du skal bytte fosterhjem. Dette er dessverre ikke noe vi eller noen andre kan gjøre noe med.

Vi tror uansett det er viktig at du får snakket med en voksen du stoler på om hvorfor du er så lei deg og hvordan du har det. Det er vondt å gå rundt og være lei seg hele tiden, og å bære på disse følelsene alene. Ofte kan det hjelpe å prate om ting. Du kan f.eks. snakke med helsesøster på skolen, eller noen andre voksne. Hvis du vil snakke med noen anonymt, kan du ringe Røde Kors-telefonen på 800 333 21. De har åpent mandag-fredag kl. 14-22 og det er helt gratis å ringe. De er vant til å snakke med barn og unge og vil høre på det du har å si.

Du kan også ringe oss i Barneombudet på 22 99 39 50. Vi har åpent mandag-fredag mellom kl. 9-15.

Barnevernet og fosterforeldrene dine har lov til å bestemme at du ikke skal ha telefon en periode hvis det ikke er bra for deg å ha telefon. De må kunne fortelle deg hvorfor de tenker at du ikke kan ha mobilen.

Selv om du ikke har din egen telefon nå, skal du kunne ha kontakt med familie og venner på andre måter hvis det ikke er en god grunn til at du ikke kan ha det.

Vi håper at du tar kontakt med noen du kan snakke med, og at dette kan hjelpe deg til å få det bedre.

Hilsen oss hos Barneombudet.

Spørsmålsarkiv