16. februar 2017

Psykisk helse

Jeg vil flytte med mamma til nabokommunen, men pappa sier han aldri vil se meg mere om jeg flytter til henne. Hun har den daglige omsorgen, men jeg er en del hos pappa også da jeg spiller håndball og driver med dans. Pappa kjefter en del på meg føler at jeg går en del på nåler når jeg er hos han. Noe jeg kan gjøre med dette?

Hei,

Takk for at du skriver til oss om dette. Vi forstår at du er i en vanskelig situasjon.

Det er den du bor fast hos som kan ta avgjørelser som gjelder den daglige omsorgen for deg. Du sier at du selv gjerne vil flytte med mammaen din til nabokommunen.

Vi synes du skal ta en ordentlig prat med moren din og fortelle henne at pappaen din truer med at han ikke vil se deg om dere flytter. Fortell henne også at han kjefter mye på deg og at du ikke alltid har det bra når du er sammen med ham.

Du kan også kontakte familievernkontoret der du bor, så kan de hjelpe deg. Der er det gratis å få hjelp. Lenke til familievernkontoret der du bor.

Hvis du synes det er vanskelig å si fra til foreldrene dine, kan du kanskje få noen råd her: Tips til den vanskelige samtalen med en voksen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv