28. august 2017

Privatliv

Pappa har begynt å gå gjennom alle tingene mine på rommet og han leser meldingene mine og leser nettloggen min. Jeg har sakt at jeg har rett til et privatliv, men han sier bare at han er faren min og har rett til det.

(Jeg går ikke på rusmiddler elns og han vet det)

Har jeg rett til å snakke med vennene mind uten at faren min skal lese alt det private jeg snakker om? Og hvordan får jeg ham til å slutte?

Det er veldig plagsomt det føles ut som at jeg ikke kan være meg selv noe sted det er kjempeslitsomt.

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Det er riktig at du har rett til privatliv. Det er du som bestemmer hvor mye du vil dele med fare dine.

Det kan likevel være lurt å snakke åpen med ham og være ærlig med hva du gjør og hvem du er sammen med. Det er ikke alt som det er like lett å snakke om, men vi har laget noen tips om hvordan du kan gå fram Den vanskelige samtalen med en voksen 

Selv om du har rett til privatliv, så er det foreldrene dine som har ansvaret for å passe på deg fram til du er 18 år. Det betyr at dersom de har grunn til å tro at du er i en situasjon som kan være skadelig for deg, så har de ansvaret for at det ikke skal skje noe farlig med deg.

Dersom de har mistanke om at du er involvert i mobbing, vold, rus eller annen kriminalitet, så har de lov til å gå igjennom sakene dine.

Det lureste er likevel at faren informere deg om hva han ønsker å sjekke ut. På den måte kan dere får en dialog om hva dette egentlig handler om. 

Håper dette ordner seg!

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv