3. mars 2017

Privatliv

Hei! Det finnes en type funksjon på iPhone som heter Finn Venner, den går ut på at man kan se hvor andre folk er hele tiden. Moren min har lyst til at jeg skrur på dette, slik at hun kan se hvor jeg er hele tiden, men jeg vil helst ikke at hun skal se hvor jeg er 24/7… Har jeg retten til å si at hun ikke skal få se meg hele tiden? Xx

Hei, fint at du har skrevet til Barneombudet.

Barn har rett til privatliv. Det står helt tydelig i barnekonvensjonen. Barneombudet mener derfor du har rett til å si til moren din at hun ikke skal få følge med hvor du er hele tiden. Du er 15 år og da skal det også legges stor vekt på hva du mener.

Vi vet ikke hvorfor moren din vil vite hvor du er til en hver tid. Kanskje opplever hun det som en ekstra trygghet. Kanskje stoler hun ikke helt på deg. Men den beste måten å skape trygghet og tillit på, er at dere snakker sammen.

For en tid siden skrev Barneombudet et innlegg om GPS-sporing av barn på bloggen vår. Der skriver vi om nettopp det du spør om, nemlig foreldres overvåking av barn. Vi anbefaler at du leser denne og kanskje viser den til moren din. Da vil hun forhåpentligvis lettere forstå hvorfor det ikke er så greit at hun til en hver tid har oversikt over hvor du er.

Lenke til Barneombudets fagblogg

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv