9. januar 2018

Personalige eiendeler

Når jeg bor fast hos mamma, har jeg rett på å få tilbake mine personlige ting som jeg har kjøpt for egne penger?(iPad, mobil o.l) Hva skal jeg gjøre når pappa nekter meg disse tingene uten noen spesifik grunn? Disse tingene er viktig for meg pga bilder, minner, spill osv.

Hei, fint at du har skrevet til Barneombudet.

Nettbrett, mobil og annet som du har fått i gave, eller kjøpt for egne penger, er dine eiendeler. Faren din kan derfor ikke la være å gi deg mobilen og iPaden som du har kjøpt for egne penger. Samtidig ligger det til foreldreansvaret at foreldre kan bestemme over både deg og tingene dine til du er 18 år. Derfor, hvis faren din har en veldig god grunn, kan han la være å gi deg disse eiendelene. Men da bør han også forklare deg ordentlig hvorfor han holder tilbake tingene dine.

Hvis du synes det er vanskelig å snakke ordentlig med faren din om dette, kan du kanskje få noen råd på vår nettside om hvordan snakke om noe vanskelig med en voksen.

Dere kan også ta kontakt med familievernkontoret for å få hjelp til å løse konflikter i familien. Du finner oversikten over nærmeste familiekontor her.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv