26. juni 2017

Penger

Hei jeg har penger til å kjøpe kanin men mamma og pappa sier ne for både hamster og kanin

Hei

Vi skjønner godt at du har lyst på en kanin.

Nå er det jo sånn at det følger mye ansvar med å ha et dyr. Dyr må passes på, de skal ha mat, rent bur og masse kos hver eneste dag i mange år framover. I tillegg må man ha plass til dyret, og ingen i familien må være allergisk mot dyr.

Siden du er ganske ung er det naturlig at foreldrene dine må stille opp for deg innimellom. Hvis du er syk, har lyst til å gjøre andre ting en dag eller får det for travelt med andre interesser, må foreldrene dine ta seg av kaninen. Hvis de tror de ikke vil klare det, er det kanskje ikke helt riktig å kjøpe en kanin.

Du sier at du har penger, og vi regner med at det er penger du har tjent eller fått i gave. Hvis det er slik, er disse pengene dine. Foreldrene dine har ikke lov til å bruke eller låne av disse pengene. Hvis det er snakk om mye penger, skal foreldrene dine hjelpe deg å få satt pengene inn på en bankkonto som er din.

Men det betyr ikke at du kan bruke pengene på hva du vil. Siden du er du under 15 år, kan foreldrene dine nekte deg å bruke penger du har fått på hva du vil. Vi tenker også at siden det her er snakk om et dyr som skal flytte inn i familien, må foreldrene kunne bestemme ganske så mye.

Det er mulig foreldrene dine vil ombestemme seg når du blir litt eldre. I mellomtiden kan du og foreldrene dine kanskje besøke steder hvor du kan komme i kontakt med dyr.

Hilsen oss hos Barneombudet.

Spørsmålsarkiv