23. februar 2017

Penger

Jeg har 2 spørsmål/problemstillinger. Denne uken flyttet jeg til faren min pga min mor drikker mye og jeg mener (samt alle i familien) at hun har en form for psykisk lidelse. Hun er veldig urimelig, og nærmest kynisk. Når jeg flyttet fikk ikke moren min mer barnebidrag, og da kastet hun meg ut og sa at hun aldri vil se meg igjen. Hun har på en eller annen måte blokkert ungdomsbankkortet mitt, så jeg ikke har tilgang på de 1800kr jeg hadde på kortet (som jeg har fått bra jobb og faren min). Hva kan jeg gjøre med dette? Hun nekter å gi meg pengene mine.. er ikke det ulovlig på noem måte?

Også for noen år siden fikk jeg et brev fra sparebanken min om at jeg hadde 20 000 + på sparekontoen. Og bare for noen få måneder siden fikk jeg brev om at jeg nå har 2000 kr.. det er bare mamma som kan disponere pengene, så jeg vet at hun har tatt de, og nå nekter hun å betale tilbake de 20 000+ kr.. Kan jeg gjøre noe? Er jeg støttet av en eller annen lov? De pengene på sparekontoen er nok fra bursdager, dåp og div penger jeg har fått fra familien..

Hei,

De pengene du har fått eller tjent er dine penger. Foreldrene dine er verger for deg og de bestemmer over økonomien din, men penger du selv har fått eller tjent er dine egne. Frem til du er 18 år kan foreldrene dine bestemme noe over hva du kan bruke disse pengene, men foreldrene dine kan ikke bruke de pengene som er dine.

Du kan lese mer om dette på nettsidene våre.

Fylkesmannen er et kontor som har ansvar for at verger gjør det de skal. De kan svare på spørsmål om penger og rettigheter. De kan også hjelpe deg med å få tilbake penger som foreldre har tatt.

Lenke til nettside om fylkesmannen. Velg den fanen som heter Foreldre og barn.

Vi håper dette var til hjelp. Lykke til.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv