29. mai 2018

Pappa

Hei, jeg er en gutt med masse problemer. Jeg lager ikke så mye problemer for andre, men jeg sliter veldig med helsa pga skade. Også sliter jeg også med pappa. Jeg tror hahan ruser seg, han blir ofte kjempekjempesint på meg, og noen ganger kan det bli så ille at han tar tak i ørene mine og skriker til meg. Hva kan jeg gjøre!

Tema: Familie Vold

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Vi vet ikke helt hvor gammel du som har skrevet dette til er, men svaret vårt gjelder for alle barn under 18 år.

Vi forstår at du ikke har det så bra og at du sliter med litt forskjellige ting.

Uansett skal ikke faren din behandle deg på en slik måte som du beskriver. Faren din har ikke lov til å true, klype, slå eller skrike til deg slik at du blir skremt. Uansett hva du har gjort, så er det forbudt å slå et barn med vilje. Dette gjelder også for foreldre.

Om du blir truet, slått eller skreket til, så er det viktig at du får hjelp. Du kan for eksempel snakke med en annen voksen du føler du stoler på. Det kan være moren din, fastlegen din eller helsesøster på skolen. Vi kan også anbefale deg å ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge 116 111.

Er det voksne rundt deg som forstår at du blir behandlet på en dårlig måte av faren din, så skal de sørge for at du får hjelp.

Vi håper dette ordner seg. Ta kontakt med oss igjen om det er noe mer vi kan hjelpe til med.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv