28. august 2017

Pappa

Har pappa rett til å tvinge meg til å være hos han bare for å se lillesøsteren min?

Hei,

Så fint at du skriver til oss om dette.

Hvis foreldrene dine ikke bor sammen, skal de lage en avtale som bestemmer hvor du skal være. Hva faren din kan bestemme, kommer derfor an på hva som står i avtalen.

Når foreldrene dine skal lage avtalen skal de lytte til hva du ønsker, og tenke på hva som er best for deg. Hvis du skal være hos faren din, bør det være fordi han har tid og lyst til å være sammen deg.

Foreldrene dine har ansvaret for at du har det trygt og godt. Det er viktig at de får vite det hvis du ikke vil være hos faren din, og hvorfor. Hvis du synes det er vanskelig å snakke med dem, så har vi laget noen råd til hvordan man kan ha den vanskelige samtalen med en voksen.

Du kan også snakke med en annen voksen du stoler på. Det kan for eksempel være en lærer eller helsesøster på skolen din. Helsesøstre er vant til å snakke med barn og ungdom, og de har også god oversikt over andre som kan være til hjelp når man har det vanskelig hjemme.

Du kan også ringe eller skrive til Kors på halsen. Der får du snakke med voksne som har god opplæring i å lytte, snakke og støtte barn og ungdom.

Vi håper dette hjelper! Hvis ikke kan du skrive til oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet.

Spørsmålsarkiv