6. juli 2017

Omsorg for meg

Mamma og pappa er skilt. Mamma skal flytte til et annet sted og jeg vil være med. pappa nekter meg kan han det? jeg har vært hos mamma og pappa anenhver uke fra desember hilsen gutt 13

Hei!

Så bra at du spør oss om hvilke rettigheter du har. Vi skjønner at dette kan være en vanskelig situasjon å være i.

Når foreldre ikke bor sammen, må de lage en avtale om hvor du skal bo fast. Når de lager den avtalen, skal de alltid tenke på hva som er best for deg. De skal legge vekt på hva du mener, og siden du er 13 år betyr det at din mening skal telle mye når de tar den avgjørelsen. Men til slutt er det foreldrene dine som bestemmer.

Om din far kan nekte deg å å flytte sammen med din mor kommer an på hvilken avtale de har i utgangspunktet. Det er ingenting i veien for at avtalen kan forandres på, men da må begge foreldrene være enig i det. Hvis foreldrene dine ikke klarer å bli enige om hvor du skal bo, finnes det noe som heter familievernkontoret. Her kan dere få hjelp til å lage en slik avtale helt gratis. Du kan også ringe ditt lokale kontor, og så kan de gi deg noen gode tips og kanskje hjelpe deg med å snakke med foreldrene dine.

Vi håper dette hjalp. Send oss gjerne et spørsmål til hvis du lurer på noe mer eller om noe er uklart (for at du skal være anonym, har vi endret navnet og stedet du skrev)

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv