15. august 2017

Om valg

Jeg er en gutt på 16 år som ikke liker den nye mannen til mamma. De har vært sammen i 2 år, hun har aldri hatt det så bra og de skal gifte seg til sommeren. Han bor i en annen storby, men mamma er der en del og skal flytte dit om 3 måneder. Jeg har bedt henne om å velge meg eller han, men hun velger livet og vil ha oss begge i livet sitt. Ikke lett dette, hva gjør jeg?

Hei,

Vi forstår godt at dette ikke er lett for deg. Du må både ta hensyn til moren din og til deg selv.

Loven om barn og foreldre sier at foreldre har ansvar for at barna deres har det trygt og godt. Det er foreldrene som bestemmer over barna sine, blant annet kan de bestemme om man skal flytte. Samtidig står det i loven at barn skal få si sin mening og at barns mening skal telle mer jo eldre barnet blir. Det er derfor dessverre ikke noe klart svar på hva du skal gjøre med denne situasjonen.

Dersom du ikke ønsker å flytte sammen med moren din til den nye mannen hennes, kan det jo hende at du kan bli igjen der du er? Det kan du, hvis moren din aksepterer det og er villig til å støtte deg med penger. Dette er noe dere må bli enige om sammen.

Familievernkontoret kan hjelpe familier med slike spørsmål som du stiller. De kan for eksempel ta en samtale med deg og moren din og hjelpe dere med å finne mulige løsninger på problemet. Du finner kontaktinformasjon til familievernkontorene i Norge på denne nettsiden.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv