10. august 2017

Om bv og flytting

Gutt på 16 år her,som har det helt jævlig etter at barnevernet kom inni bildet for snart 15 mnd siden etter jeg vant igjennom med mobbesak på skolen.jeg har gått til bup i 9 mnd hjelper mindre når bv er inni bildet. Har angst og det blir ikke bedre av stresset. Foreldrene mine og søskene mine er kjempesnille så ikke noe galt der. Bv har ringt mor, far og meg, skrevet melding og plagd oss i ferien så den ødela de. Mor har fått hjerteproblemer, så hun vil til hjembygda si der slekt og venner er og bo der. Hun orker ikke bv ogtrakasseringen derfra mere. De troppet til og med opp på jobben hennes før hun ble syk. Far er mye på havet. Kan mor tvinge meg til å flytte med henne ettersom jeg ikke er myndig og hva kan jeg gjøre med bv? Er sliten pga de mister energi

Hei,

Takk for at du skriver til oss. Vi forstår at det du opplever er vanskelig både for deg og familien din. Dersom du er misfornøyd med barnevernet så har du mulighet til å klage. Du kan lese mer om dette på vår nettside Misfornøyd med barnevernet?

Et annet forslag er at du tar kontakt med Barnas jurist. De gir gratis hjelp til barn og unge som trenger råd om rettigheter.

Du spør oss også om moren din eventuelt kan tvinge deg til å flytte dersom hun ønsker å bo i hjembygda si. Det er slik at foreldrene dine har plikt til å ta vare på deg til du er 18 år. Det er derfor foreldrene dine som bestemmer hvor du skal bo.

Dersom foreldrene dine tillater deg å bli boende, så må de sørge for at du har det trygt og at du har økonomi til å betale for bolig og andre utgifter.

Du finner mer informasjon om dette på siden Hva bestemmer foreldrene dine? 

Lykke til! Vi håper det ordner seg for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet.

Spørsmålsarkiv