22. september 2017

Moren min

Jeg orker ikke moren min. Hun har alltid fortalt meg hvor bedre store søsteren min er enn meg og spør koffer jeg er så vanskelig jeg er ikke vanskelig bare når jeg er hjemme med ho. Hun vet ikke hva jeg gjør halvparten av tiden. Hun tror jeg for dårlige karakterer selv om jeg har veldig gode.
Hun kjefter hele tiden på bare meg å sir jeg holdt på å dø da jeg skulle føde deg å banner til meg. Jeg liker ikke å være i nærheten av henne og vil ikke ha besøk når hun er her. Når hun snakker til meg er jeg bare lei av henne. Vi har aldri hatt en Bra forhold ikke til å med da jeg var liten. Jeg vil gå på videregående i Stockholm å bo på et hybel for meg selv. ( og Ikke svar med å si det hjelper om dere snakker om det eller snakk med lærer, helsesøster IKKE råd meg det!!!!!)))))

Hei, så fint at du skriver til oss.

Vi forstår at du ikke har det så greit hjemme. Det er veldig bra at du forteller oss om dette og ber om hjelp.

Barn skal ha det bra hjemme, og skal ikke bli kjeftet på eller bannet til. Barn skal bli tatt vare på av foreldrene sine, og få god omsorg. Moren din har ansvar for at du har det trygt og godt hjemme.

Vi kjenner ikke hele situasjonen din, men ut fra det du skriver, forstår vi det slik at det ikke hjelper å snakke med moren din om situasjonen hjemme. Hvis det er slik, er det viktig at dere får hjelp av noen andre.

Barn som ikke har det bra hjemme, kan få hjelp av barnevernet. De skal passe på at barn slipper å ha det vondt hjemme, og de skal hjelpe familier til å få det bedre. Barnevernet kan gi forskjellig type hjelp til familien. Hvis du har det veldig vanskelig hjemme, kan de også vurdere om det er best for deg at du bor et annet sted. Du kan lese mer om hva barnevernet gjør her.

Hvis du skal flytte på hybel for deg selv for å gå på videregående skole før du fyller 18 år, er det i utgangspunktet foreldrene dine som må godkjenne dette. Men hvis du ønsker å flytte ut fordi du ikke har det bra hjemme, er det som sagt barnevernet som kan finne ut om du fortsatt kan bo hjemme, eller om det er andre måter å hjelpe deg på.

Vi vil derfor anbefale deg å ta kontakt med barnevernet. Hvis du synes dette er vanskelig, kan du også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, på telefon 116 111. Der jobber det folk som kan hjelpe deg videre.

Vi ønsker deg lykke til, og håper at du får hjelpen du har behov for. Hvis ikke må du gjerne skrive til oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv