29. juni 2017

Mor vil tvangsflytte meg!?

Hei gutt (17) feirer 18 om 3mnd, ble tatt for å ha røkt hasj et par gang og har snakka med min mor, og har sagt at æ ska gå på urinprøva men hu vil flytt mæ t pappa, kan hu gjør det her? Kæm kan æ få hjelp fra? Hu flytte mæ bare pga at hu ikke like kjæresten min, kjæresten sa ifra på en voksen måte at hu bare såra mæ og gjør mæ nedfor, bor med kjæresten min og har gjort det i litt over 1 år, hjelp mæ!

Hei!

Foreldrene dine har ansvar for deg helt frem til du fyller 18 år. Det betyr at de skal forsørge deg og ta vare på deg. De kan også bestemme om du får lov til å bo for deg selv eller ikke. De har derfor lov til å bestemme at du skal flytte hjem igjen.

Foreldrene dine skal bestemme hvor du skal bo ut fra hva de mener er best for deg. Du skal også få si din mening før de bestemmer noe. Jo eldre du er, jo større vekt skal de legge på det du mener.

Hvis du og foreldrene dine ikke klarer å samarbeide hjemme, eller dere har det vanskelig på andre måter, vil vi anbefaler at dere tar kontakt med familievernkontoret. De hjelper familier med å løse ulike problemer og kan være et sted å få gode råd. Du kan også selv ta kontakt med familievernkontoret. Du finner mer om familievernet på denne siden.

Hvis du synes det er vanskelig å snakke med de voksne, har vi laget noen tips til hvordan du kan snakke med voksne om vanskelige ting.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv