19. januar 2017

Mor som kjefter mesteparten av tiden

Måtte bare få dette ut. Vi er en familie på 5, 4 nå som broren min har flytta ut uten tillatelse. Det er vel en av grunnen til mammas sinne? Hun skal alltid drive å kjefte, og det for alt. Jeg er en flink jente. Jeg vasker, rydder, lager mat, drar ikke på fester og drikker ikke eller no som mange andre ungdom på min alder gjør.

Nylig var hun på ferie og med engang hun kom hjem begynte hun bare å kjefte om at jeg ikke har gjort noen ting ordentlig, men hvordan i huleste skal jeg klare meg med alt når jeg går på VGS og har lekser og prøver? Sinne hennes påvirker ALLE i familien. Hun skal alltid snakke om hvor bra hun hadde hatt det hvis hun ikke hadde levd, og vi ikke var født. Lillebroren min på 9 år en en sykt sinnatass. Han blir alltid sur og skriker, han hører aldri på det som blir sagt. Dette mener jeg kommer fra mamma. Jeg prøver å hjelpe til og få kontakt med han og forklare at det at han skriker og sånn ikke hjelper han og at skjefting ikke kommer til å føre til at han får ny mobil og får spille når som helst.

Dette har foregått sykt lenge men ble sykt alvorlig da broren min flytta ut. Han har ikke hatt ordentlig kontakt med oss på ett år og nylig har han blitt borte. Vet helt ærlig ikke hva som skjer med han, han stakk fordi han ville leve eget liv uten kjeft og alt. Jeg har sykt lyst til å flytte ut mens jeg sitter her, men hadde aldri kalt å gjennomføre planen med å flytte ut.

Jeg har så mye sinne i meg som ikke kommer ut ordentlig, jeg er sur på mamma og broren min. Jeg får ikke snakket ordentlig med mamma, hver gang jeg prøver så sier hun alltid "hvorfor stikker ikke du som broren din? Du vet du vil". Og vet du hva? JA jeg vil faktisk det. Hvis det skal bety at jeg kommer bort fra stress og krangling hele tiden så kommer jeg til å gjøre det.

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg vet ikke hvordan jeg stopper kjeftingen og jeg vet ikke hvordan jeg kan få snakket med mamma om dette, så vær så snill hjelp, trenger tips eller hva som helst egentlig.

Hei

Det er veldig bra at du skriver til oss om dette. Vi forstår godt at du synes det er vanskelig hjemme, og vi tror det er viktig at dere får hjelp til å løse situasjonen.

Det er viktig at du har det trygt og godt hjemme. Vi synes ikke det er greit at moren din sier slike ting til deg, eller at hun er så sint at det går utover deg og dine søsken.

For det første er det viktig at du snakker med noen voksne om hvordan du har det. Det kan være helsesøster, en lærer eller noen andre du stoler på. Vi tror også det er viktig at du og moren din får pratet ordentlig sammen, sånn at hun forstår hvordan du har det. Det kan hende at dere trenger hjelp til å snakke sammen. Det kan også hende at moren din trenger litt hjelp, sånn at hun kan ta vare på dere på best mulig måte.

Det er flere steder du kan kontakte for å få hjelp.

For det første kan du kontakte Barnevernet. De som jobber der skal hjelpe deg hvis du har det vanskelig hjemme, for eksempel fordi foreldrene dine har problemer med seg selv.

På denne nettsiden kan du finne barnevernet der du bor.

På denne siden finner du flere steder du kan ta kontakt for å få hjelp.

Det er mange som synes det er vanskelig å snakke med voksne om viktige ting. På denne siden har vi laget noen tips til hvordan du kan gjøre det. Kanskje du kan bruke denne når du skal snakke med moren din?

Vi håper at dette er til hjelp, og at du får det bedre så snart som mulig. Du kan ta kontakt med oss igjen på post@barneombudet.no eller 22 99 39 50.

Vennlig hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv